De Bang & Olufsen Beosound Level is ’s werelds eerste Cradle to Cradle certified® audioapparaat.

Wat is de Cradle to Cradle-certificering?

cradle-to-cradle

Het Cradle to Cradle-designprincipe is in 2002 bedacht door de Amerikaanse architect William McDonough en de Duitse chemicus Michael Braungart en is het meest ambitieuze productcertificeringssysteem ter wereld. Het kader, de norm en de certificering zijn opgezet door het instituut, dat duurzame ontwikkeling en circulaire verandering wil ondersteunen door een vervangbare, aanpasbare en opwaardeerbare benadering van producten te introduceren.

Bang & Olufsen’s benadering van vervangbare, aanpasbare en opwaardeerbare producten is een aanvulling op de specifieke eisen van het instituut in de norm. De certificering is bovendien gebaseerd op wetenschap, geleid door vrijwilligers en gecontroleerd door een derde partij, zodat de strenge normen zo goed mogelijk worden nageleefd.


Christina Raab

“Door het behalen van Cradle to Cradle Certified Bronze® voor Beosound Level bewijst Bang & Olufsen dat een verschuiving van een model van een lineair naar een circulair systeem in de consumentenelektronica-industrie zowel mogelijk als haalbaar is. De certificering valideert het circulaire ontwerp en de duurzame productieprestaties van de luidspreker en baant de weg voor verdere ontwikkelingen op het gebied van circulaire technologie.”

— Christina Raab, VP Strategy & Development at the Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Beosound Level en zijn modulaire ontwerp

De Beosound Level is de eerste Cradle to Cradle-gecertificeerde®-luidspreker in de consumentenelektronica-industrie. Het ontwerp gedaan naar het principe van modulair design om de levensduur te verlengen. De draagbare, draadloze luidspreker is gebouwd met het oog op de recyclebaarheid. Zo kunt niet alleen zelf de batterijen vervangen, maar ook de covers van de luidsprekers aanpassen. Nieuwe materialen en kleuren van de covers behoren tot de mogelijkheid.

Toekomstbestendige technologie

Bovendien zijn kritieke componenten eenvoudig te vervangen. Terwijl de nieuwe programmeerbare streamingmodule is uitgerust met de technologie om de prestaties na verloop van tijd te verbeteren. Ook kunnen nieuwe functies via software-updates worden verstuurd. Zelfs de module zelf is fysiek vervangbaar als de streamingtechnologie niet meer actueel is. Ondertussen is de Beosound Level zo gebouwd dat hij gemakkelijk gedemonteerbaar is, ter ondersteuning van een milieuvriendelijk technisch recyclingproces.

Bang & Olufsen heeft er ook voor gezorgd dat het toestel is ontworpen en geproduceerd met meer dan 50% post-consumer gerecycled plastic materiaal. Allemaal bedoeld om afval en veroudering tegen te gaan. Bang & Olufsen is er trots op dat zij het eerste consumentenelektronicamerk zijn met een Cradle to Cradle®-certificaat. Maar ze weten dat het altijd beter kan. Daarom willen ze niet alleen de eerste zijn, maar ook de meest toegewijde op het gebied van circulair ontwerp.