Over Praalder

Vanuit Den Haag presenteren wij Bang & Olufsen televisies, muzieksystemen, luidsprekers en multimediaproducten die technologische topkwaliteit combineren met emotionele aantrekkingskracht.

Onze rijke, Haagse historie is even bijzonder als de producten die wij verkopen. Alles draait om beleving en emotie bij beeld- en geluid waarop de dagelijkse gang van zaken en eigen werkwijze volledig is afgestemd.

Betrokken mensen

Ons team van vakspecialisten adviseert u graag over de onbegrensde mogelijkheden van Bang & Olufsen producten. Zo demonstreren wij hifi apparatuur of home cinema projectie op levensgroot beeld in gesloten luisterstudio’s om in alle rust te genieten en de beleving persoonlijk te maken.

Ons team bestaat uit serieuze vakmensen met ervaring. Wij zijn een fris, jong, dynamisch bedrijf met kennis van de nieuwste apparatuur en het installeren van complexe systemen, tot automatisering van uw gehele woning aan toe. Onno & Stephan Praalder leiden sinds 15 jaar – als derde generatie Praalder – het bedrijf.

Geschiedenis Praalder

1931 | Gerard Praalder start een installatiebedrijf en winkel

Gerard Praalder startte in 1931 een installatiebedrijf, alsmede een winkel in elektrische apparaten. Tijdens de 2e wereld oorlog was het voortzetten van het bedrijf een zware opgave. Na de oorlogsjaren vond echter een snelle ontwikkeling plaats op het gebied van elektrische, huishoudelijke apparaten.
Een doorbraak was de introductie van de eerste elektrische wasautomaten in de vijftiger jaren; Praalder was er bij!

1949 | Introductie van de televisie

Praalder was er ook bij toen de eerste (zwart/wit) televisie verscheen. Er was destijds 2 dagen per week uitzending! Spectaculair waren de eerste uitzendingen van de WK voetbal midden jaren vijftig. De in de etalage geplaatste, toen nog schaarse, tv-toestellen trokken zoveel kijkers, dat het gehele verkeer in de Theresiastraat geblokkeerd werd.

1975 | Filiaal Hoytemastraat

In 1975 werd ons filiaal in de van Hoytemastraat 36 in gebruik genomen. Deze vestiging had een verzorgende functie voor de stadsdelen Benoordenhout, Duttendel, Scheveningen, Archipel en Wassenaar. Eind jaren negentig is het winkeloppervlak vergroot door een deel van de achterliggende tuin te overkappen.

2000 | Groei en uitbreiding Theresiastraat

In de jaren daarna groeide het bedrijf door de in gebruik name van de aangrenzende panden in de Theresiastraat en de verbouwing van het aangrenzende woonhuis op de hoek met de Johannes Camphuysstraat tot Bang & Olufsen B-1 shop medio 2000. Inmiddels telt de Theresiastraat een totaal vloeroppervlak van ca. 1200 m2.

Naast Bang & Olufsen producten presenteren wij hier een compleet assortiment toonaangevende merken op het gebied van beeld- en geluid. In afgesloten luisterstudio’s is het nieuwste op het gebied van hifi en projectie te beleven.