Koppel alles met multiroom cover

Alles koppelen met Beolink Multiroom

Alles koppelen met Beolink Multiroom.

Bang & Olufsen meerkamer muziek heeft een rijke historie. Gebruiksgemak en geluidskwaliteit gaan hand in hand.

Beolink Multiroom

Bang & Olufsen heeft diverse producten in het assortiment waardoor u uw favoriete muziek met de beste kwaliteit kunt beluisteren. Hierdoor wordt u meegenomen in de ultieme beleving van de muziek. Heeft u meerdere producten van Bang & Olufsen in uw huis? Beolink Multiroom koppelt al uw Bang & Olufsen-producten tot één comfortabel draadloos systeem. Alles koppelen met Beolink Multiroom.

Een kleine stukje geschiedenis

In een tijd van Apple Airplay of Google Chromecast het lijkt het niet echt bijzonder dat we door het hele huis muziek hebben. Maar zo heel oud is multiroom of meerkamer muziek niet. Bang & Olufsen introduceerde in 1986 voor het eerst Beolink. Een techniek waarmee je met een versterker door het hele huis naar de platenspeler of de radio kon luisteren maar ook volume regelen. Voorzichtig gesteld denken wij dan Bang & Olufsen hiermee de eerste was. Eerst kon je naar een bron luisteren en was er maar een volume, het hoofdvolume, mogelijk. Tegenwoordig kun je kiezen tussen overal verschillende muziek of overal dezelfde muziek. Volume is per ruimte in te stellen en bediening gaat met een afstandsbediening of met de App.

Naadloos luisterplezier door het hele huis

Beolink Multiroom maakt het mogelijk om verschillende muziekgenres in verschillende kamers af te kunnen spelen. Op deze manier creëert u in iedere kamer een andere beleving. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om dat ene fantastische nummer door het hele huis te laten klinken. Met Beolink Multiroom zijn er genoeg mogelijkheden. In tegenstelling tot andere multi-roomsystemen, integreert Bang & Olufsen ook de televisie in uw muziekbeleving. Luister naar muziek via de luidsprekers van uw Bang & Olufsen-televisie of stuur het geluid van de tv naar een andere ruimte.

Een druk op de knop

Met één aanraking van uw Bang & Olufsen-product start u de muzikale beleving en kunt u op ieder moment inhaken, of orkestreert u de hele beleving vanaf uw mobiele telefoon. Doordat alle producten aan elkaar zijn gekoppeld, kunt u optimaal van uw muziek genieten.

Integreer de klassiekers

Met de Beolink Converter kunt u nieuwe Bang & Olufsen-systemen op bestaande installaties aansluiten. Uw bestaande Bang & Olufsen-producten laten zich eenvoudig in de Beolink Multiroom-beleving integreren.

Beomusic App

Met de BeoMusic App creëert u met één touch in iedere ruimte de gewenste sfeer. Met de Beomusic App houdt u zelf het overzicht van datgene wat er in de verschillende ruimtes speelt, zelfs wanneer u niet thuis bent.

Muziek moet net zo gemakkelijk aan te zetten zijn als uw verlichting.

Join

Met de Bang & Olufsen “Join” functie kunt u een luidspreker dezelfde muziek laten weergeven als welke al speelt op een andere luidspreker in bijvoorbeeld een andere kamer. Zodoende kunt u alles koppelen met Beolink Multiroom.

Koppel alles met Multiroom
Koppel alles met Multiroom

Expand

Met de Bang & Olufsen “Expand” functie kunt u met behulp van de App muziek over meerdere luidsprekers laten spelen. U kiest eerst de muziek die graag wilt afspelen, vervolgens drukt u op het multiroom teken in de App:Beolink Multiroom ikoonBeolink Multiroom ikoonBeolink Multiroom ikoonBeolink Multiroom ikoonBeolink Multiroom ikoon

Beolink Multiroom ikoon

Met het plusje kunt vervolgens u luidsprekers toevoegen.

Hoe start ik muziekweergave op mijn luidspreker?

Connected Audio luidsprekers van na 2020

Wanneer uw luidspreker via de Bang & Olufsen-app wordt geïnstalleerd, worden de vier populairste radiostations van uw regio automatisch toegevoegd aan de knoppen Favourite, die met één aanraking kunnen worden gestart.

De vier favorieten kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke voorkeur voor een radiozender of een Spotify-afspeellijst.

Om “join” te gebruiken bij muziek die speelt op een ander product of in een andere kamer, houdt u de knop “Play/Pause” 1,5 seconden ingedrukt. Als er geen muziekbronnen zijn om bij aan te sluiten “join”, hoort u een tweetonige melding.

Deezer content en Bang & Olufsen radiostations kunnen worden bekeken en gestart op één of meerdere luidsprekers via de Bang & Olufsen app.

Een andere manier om uw luidspreker te bedienen is door een afstandsbediening aan te sluiten.

Favorieten kiezen

U kunt uw favorieten kiezen via zowel de afstandsbediening (Halo of One) of de knoppen op de luidspreker.

Connected Audio luidsprekers van vóór 2020

Wanneer u kort op de One-touch-knop van de luidspreker drukt, controleert deze of er muziek speelt om zich bij aan te sluiten. Als dit het geval is, sluit de luidspreker zich aan bij de ervaring. Zo niet, dan wordt de eerste interne bron in de lijst met lokale bronnen gestart. De lijst met lokale bronnen kan worden gewijzigd via de Bang & Olufsen-app.

Als u naar de volgende bron in de lijst wilt overschakelen, kunt u dit doen door dubbel te drukken op de One-touch knop van het product.

Deezer-muziek en Bang & Olufsen-radiostations kunnen via de Bang & Olufsen-app worden bekeken en gestart op één of meerdere luidsprekers.

Een andere manier om uw luidspreker te bedienen is door een afstandsbediening aan te sluiten.

Favorieten kiezen

U kunt uw favorieten kiezen via de afstandsbediening (Halo of One)

Welke bronnen zijn er beschikbaar in een Beolink Multiroom opstelling?

🟢 Connected Audio luidsprekers geïntroduceerd na 2020 (Beosound Balance/Level/Emerge en Beolab 28)
🔵 Connected Audio luidsprekers geïntroduceerd na 2020

 Ingebouwde bronKan join gebruiken op beide platformsOpmerking
Deezer🟢🔵 
Deezer Flow🟢 
TuneIn🔵 
Bang & Olufsen Radio🟢🔵*
DLNA🟢🔵**
Line-in🟢🔵**/***
Bluetooth🟢🔵***
Spotify Connect🟢🔵****
*Bang & Olufsen Radio is beschikbaar op alle Connected Audio luidsprekers sinds het tweede kwartaal van 2022
**De Beosound Stage kan geen line-in of DLNA muziek doorgeven naar andere luidsprekers
***Line-in en Bluetooth kunnen niet worden doorgegeven door luidsprekers met Google Assistant
****U kunt Join alleen gebruiken met luidsprekers waar Spotify Connect is ingebouwd

Meer informatie?

Wilt u ook alles koppelen Beolink Multiroom? Neem gerust contact met ons op. Natuurlijk kunt u ook bij ons in de showroom langskomen. De producten van Bang & Olufsen zorgen voor de ultieme beleving.